ons superteam - een overzicht van onze vrijwilligers

YELLE ERGO

oprichter vzw

Sociaal assistente

Filosofisch gespreksleider

Equicoach - level 1

HSP coach


Als initiatiefnemer van Beleefhoeve Pantouf coördineer ik op vrijwillige basis en onbezoldigd het reilen en zeilen op de hoeve. Een aantal jaren geleden (te veel om op te noemen) studeerde ik af als sociaal vormingswerker te Leuven. Nadat ik afstudeerde ben ik meteen aan de slag gegaan in de sociale sector. Ik werkte als maatschappelijk werker, gezinsbegeleider in de jeugdsector, coördinator van een kleine vzw, inspecteur,…… maar medio 2015 liep ik vast.  Ik heb mijn loopbaan “on hold” gezet en ging algauw bij mezelf kijken  waar ik echt door geraakt word en verwondering voor heb. Ik leerde dat die verwondering vaak in zeer kleine dingen zit. En zo is het idee gegroeid om onze hobbyboerderij om te toveren tot Beleefhoeve Pantouf.  Beleefhoeve Pantouf betekent voor mij elke dag mijn passie voor natuur en dieren delen met kinderen en jongeren.
Beleefhoeve Pantouf betekent ook mijn passie combineren met datgene waar ik goed in ben en ook voldoening uit haal : creatief bezig zijn, filosoferen, genietend ontdekken en leren.
Leren doe ik elke dag en ik ben dankbaar voor de inspirerende mensen, groot en klein, die ik op beleefhoeve Pantouf tegen kom.  Jullie glimlach en  jullie enthousiasme zijn mijn motor.

Samen met mijn gezin woon ik op de hoeve. Zij worden achter de schermen ook nauw betrokken bij de hele organisatie.  Ik ben blij dat ze er zijn, dankzij hen heb ik een gezonde dosis aan vertrouwen om van de beleefhoeve een plek te maken waar kinderen en jongeren en dieren respectvol voor elkaar kunnen zorgen.

 

Het aanbod van beleefhoeve Pantouf komt recht uit ons hart. We willen graag de dingen delen die ons met vreugde en geluk vullen , die ons tot rust doen komen en ons met onszelf in verbinding houden.

Zelf volg ik regelmatig bijscholingen om passie en kwaliteit op elkaar afgestemd te houden.

 

 

 

 

GEERT COREMANS

mede-oprichter vzw

arts

 

 

In 1998 studeerde ik af als arts. Ik werk op 2 plaatsen en heb het bijgevolg vaak zeer druk. Beleefhoeve Pantouf betekent  voor mij "thuis komen", niet enkel bij mijn gezin maar ook thuis komen bij onze dieren, thuis komen in de natuur.

Het zorgen voor de dieren is een dagelijkse klus die ik graag deel met mijn gezin. De dieren leren mij veel over mezelf en over hoe ik in het leven sta.

De natuur maakt mij weerbaar. Een goede wandeling in de natuur is niet enkel gezond maar het geeft mij alvast een goede dosis energie.

Sinds enkele jaren ben ik gebeten door een nieuwe hobby : natuurfotografie.

De natuur in al zijn schoonheid en soms ook wreedheid zuiver in beeld brengen.

Dit alles delen met kinderen en jongeren is nog een bijkomende bijzondere ervaring. Kinderen zijn zo puur en spontaan in het ontdekken van natuur en in hun contact met dieren. In mijn vrije tijd steek ik bijgevolg graag een handje toe bij de educatieve activiteiten op de hoeve.  Hopelijk krijgen we kortelings de kans elkaar te ontmoeten.

 

Dagelijks bekommeren wij ons 100% vrijwillig en zonder vergoeding om het wel en wee op de vzw. 

Voor Yelle is een het meer dan voltijdse dagtaak, Geert springt dagelijks na zijn werkdag bij waar nodig.

Beiden plannen, organiseren, begeleiden, ….  we de volledige werking van A tot Z . Behalve alle administratieve opvolging die bij de vzw hoort, staan we ook elke dag klaar om de deelnemers aan activiteiten te begeleiden, om jongeren binnen het zorgtraject te begeleiden, om de dieren te verzorgen.

Gelukkig kunnen we hierbij rekenen op de hulp van een enthousiast team van vrijwilligers die zich allen met hart en ziel inzetten om samen met ons alles in goede banen te leiden.

Onze administratieve medewerkers

DANIËLLA MEURS

administratieve medewerker (4u/week)

 

Daniëlla leerde de vzw kennen door het verhaal van hond Vic. Het greep haar erg aan en aanvankelijk is zij in de beginperiode van zijn herstel wekelijks een avond komen dogsitten.

Ze heeft zelf een beauceronS bij haar thuis, honden zijn haar beste maatjes.

Verder neemt ze ook graag haar fototoestel bij de hand om natuur en dier in mooie beelden vast te leggen.

 

Daniëlla zal voornamelijk volgende taken uitvoeren :

° de opvolging van de inschrijvingen van het educatief aanbod 

° inlichtingenfiches verwerken en deelnemerslijsten opstellen

° evaluaties van activiteiten uittypen

° dierenfiches actualiseren

° opstellen van rekeningen en mailing

° kasboek en rekeningen digitaal bijhouden

° website up to date houden

°....

 

Onze dierenverzorgers

MELISSA VAN DER AUWERA

(dierenverzorger -  maandagavond en dindsdagvoormiddag om de week)

 

Een paar jaar geleden kwam Melissa van de stad op de "boeren-buiten" wonen. Naast haar job als verpleegkundige zocht ze nog een andere leuke en zinvolle tijdsbesteding.... en wie zwicht er nu niet voor de snoet van onze lieve sanctuarydieren ?

Zorgen voor dieren is voor Melissa een verrijkende aanvulling op haar dagelijkse bezigheden.

 

Melissa kent ondertussen alle dieren, op dinsdag begeleidt ze ook de trajectjongeren mee  en af en toe is ze ook van de partij om een kampdag mee in goede banen te leiden.

Melissa is dus een all-round medewerker    :)  

Haar positiviteit , openheid en glimlach zijn betoverend voor mens en dier.  Dankjewel hiervoor Melissa.

 

Daar Melissa werkzaam is als verpleegkundige in onder meer de covid-afdeling van het ziekenhuis , is haar vrijwilligerswerk momenteel "on hold" gezet. 

We steken Melissa graag een hart onder de riem en zijn trots op de bijdrage die zij momenteel levert in onze maatschappij.

 

ELS DELEU

(dierenverzorger - elke dinsdag)

 

Els is nog maar net opgestart (december 2020) als dierenverzorger binnen de vzw.

Ze kiest meteen voor één van de moeilijkste seizoenen want in de koude en regen een hele dag buiten bezig zijn, dat vergt toch wel doorzetting en veel motivatie.

 

We heten Els van harte welkom in ons Pantoufteam en we hopen dat ze vele fijne verhalen zal vertellen kunnen over haar avonturen met onze dieren.

 

(foto volgt nog)

VEERLE VERACK

(dierenverzorger - donderdagavond)

 

Veerle was op zoek naar een zinvolle bezigheid, die haar gelijk energie doch ook rust geeft na haar werkdag in het woonzorgcentrum.

Zorgen voor dieren blijkt voor haar de juiste combinatie te bevatten .

 

Veerle heeft zelf honden maar met andere dieren had ze voordien niet zo veel ervaring.

Sinds de zomer (2019) is ze gestart met het maken van veel nieuwe dierenvrienden en heeft ze besloten om meter te zijn van enkele van onze honden.

 

Een dikke pluim voor Veerle haar inzet.

Ze werd ondertussen ook meter van hondje Mai.

 

Ook voor Veerle is 2020, het jaar dat het coronavirus ons land bereikte, een overrompelend jaar geweest. We zijn ook trots op Veerle haar dagelijkse inzet in het WZC en de bijdrage die ze op die manier levert aan de maatschappij.

 

Onze begeleiders bij kampjes en ateliers

BABOU COREMANS

atelier- en kampbegeleider (ngl beschikbaarheid)

 

Babou vertoeft sinds haar 6 jaar tussen de paarden en pony's en kan een band met ze opbouwen gebaseerd op wederzijds respect.

Babou woont op de sanctuary en kent alle dieren bijgevolg er goed.

Regelmatig neemt zij de taken van een dierenverzorger over maar haar hoofdtaak op de vzw is het begeleiden van ateliers en dagkampjes.

Dat doet ze nu al 2 jaar op schitterende wijze, alle pantoufferkes zijn verzot op haar.  Tijdens het schooljaar 20-21 zal Babou minder actief zijn tijdens de week , daar zij een opleiding start in Antwerpen.  In de weekends en de vakantieweken staat zij evenwel paraat om mee te werken aan onvergetelijke kampjes voor groot en klein.

 

CAMIE COSTERMANS

kampbegeleider (ngl beschikbaarheid)

 

Twee jaar geleden  nam de toen 16-jarige Camie de uitdaging aan om voor het eerst zomerkampjes mee te begeleiden .

En wie geprikt wordt door het Pantoufvirus ….tja ,die geraakt er niet snel meer van af.

Ondertussen zijn we 2 jaar verder en is Camie nog steeds even enthousiast om kampjes mee te begeleiden.

 

De rust die Camie uitstraalt , brengt ook rust bij de deelnemers op onze kampjes.

Geduld en een zachte aanpak is haar toverformule om kinderen die wat meer tijd nodig hebben zich snel thuis te laten voelen op kamp.

 

Ook Camie haar tijdsschema wordt dit jaar drukker daar ook zij gaat verder studeren , doch kijken we er naar uit om opnieuw met haar samen te werken.

LIZE  VANGOIDSENHOVEN 

kampbegeleider ngl beschikbaar

 

Nadat Lize samen met haar mama Sandra zich een tijdlang mee bekommerde om de zorg voor biggetje Gil, heeft zij de sprong gewaagd om voor het eerst dit jaar mee kampjes te begeleiden in de zomer.

Met haar 16 jaar is zij de jongste kampbegeleider binnen ons team.

 

Lize is eerder aan de stille kant maar als ze wat zegt is het altijd wel raak en met verfijnd vleugje humor.

Verder steekt ze graag kattekwaad uit, vooral bij andere kampbegeleiders en dat valt natuurlijk bij alle pantoufferkes die deelnemen op kamp in goede aarde .

 

Welkom in ons kampteam Lize en we hopen je ook in de volgende kampseizoenen weer in actie te zien.

 

CARLA VANHOOF  

(creatieve activiteiten begeleider  bij ateliers en kampjes)

 

Hoewel Carla onze vzw via sociale media al volgde leerde ze ons pas echt goed kennen vorig jaar wanneer ze op biggetje Gil kwam passen.

Inmiddels is Gil gegroeid tot een stevige puber die in haar buitenverblijfje vertoeft en minder zorg nodig heeft.

 

Als creatieve duizendpoot  wil Carla graag knutselactiviteiten voorbereiden en begeleiden binnen onze ateliers - of kampwerking.

Hier wordt in de loop van het nieuwe werkjaar 2020-2021 werk van gemaakt.

 

We heten haar alvast welkom aan boord en verheugen ons op een aangename samenwerking tussen knutselen en dieren knuffelen door.

Onze logistieke ondersteuners bij evenementen / beleefdagen / ...

MAÏTE LAMBERT

sporadisch - op vraag

 

Maïté is inmiddels een bekend gezicht op de hoeve.

Zij leerde Pantouf 4 jaar geleden kennen binnen een pantouffeltraject.

Nadien ging zij als vrijwilligster aan de slag, zij maakt al 3,5 jaar deel uit van ons team .

In het verleden  begeleidde zij af en toe eens een kampje mee , maar wat ze vooral  graag deed,  is tijd doorbrengen met de dieren die op de sanctuary leven.

Het was dan ook een logische keuze dat zij wekelijks een dag als dierenverzorger aan de slag ging.

Eind september 2019 vangt Maïté hogere studies aan.

We wensen haar heel veel  succes hiermee.

 

Maïté zal  wanneer het past logistieke ondersteuning bieden bij evenementen , beleefdagen, …. en natuurlijk mag ze haar lieverds nog eens komen bezoeken en knuffelen wanneer ze maar wil

 

SPREAD YOUR WINGS AND SAFE THE WORLD

 

 

 

Ook zin om vrijwillig een handje toe te steken ? Neem dan eens een kijkje bij onze vrijwilligerswerking.

Ook stagiairs (pedagogie, sociaal cultureel werk, coachen met dieren,  dierenverzorging, administratie & kantoor, belevingsstages) zijn welkom op onze vzw

 

 

 

Stagiairs  schooljaar 2020 -2021

  NOORTJE MAES  - stagiaire sociaal -cultureel werk   UCLL te Heverlee

 

Vanaf 18/8/2020 verwelkomen we Noortje in ons team.

Ze zit in het laatste jaar van haar opleiding en is gedreven er een fijn en leerrijke stage van te maken binnen Pantouf.

Vooral deverbinding tussen mens en dier boeit haar .

Ze zal ook op zoek gaan naar de kracht binnen hulpverleningscontext van het ongedwongen vertoeven tussen dieren op een manier met respect voor mens en dier.

 

Noortje zal onder meer mee invulling geven aan Pantouffeltrajecten, ateliers en najaarskampen.

Ze zal ook zelfstandig een atelierreeks , activiteiten en /of evenement organiseren binnen het kader van onze vzw.

 

Door een ongeval werd Noortje haar stage even "on hold" gezet maar in loopt van november gaat Noortje er weer tegen aan met een aangepast stageprogramma. Om haar alsnog zo veel mogelijk kansen te bieden , werd haar stagetermijn verlengd tot mei 2021

 

We heten haar van harte WELKOM en wensen haar een grensverleggende stage toe.

ISHA KEMPENEERS - stage dierenzorg

 

Isha studeert dierenzorg in Sint-Truiden en zal in november en februari , telkens 3 weken stage komen lopen op de vzw.

Zij zal mee instaan voor de zorg van de dieren en we zijn er van overtuigd dat onze Pantouflieverds door haar vertroeteld zullen worden.

Of dat andersom ook zo zal zijn is nog afwachten.

 

Stage doen in de herfst en de winterperiode is binnen onze vzw zeker een uitdaging.

Hopelijk zijn de weergoden haar gunstig gezind.

We heten Isha welkom binnen de vzw en zijn er van overtuigd dat het werken met dieren in een kleinschalige sanctuary als de onze , haar een bredere kijk zal geven op mens, dier en maatschappij.

 

De eerste stagetermijn van Isha zit er inmiddels op. We zien haar met plezier weer in februari/maart 2021.